HATI seorang AKU

HATI seorang AKU
cherita SEORANG aku!!

SeorangAku!!

My photo
aku 23tahun..de 2 pasang mata..hidung..mulut..2 telinga dan seangkatan dengan nyaaa.. ~ sangat laah sensitif.. ~penyayang.. ~SETIA mungkin..hehheh!!

Saturday, 5 March 2011

||~~Adakah DYE jodoh AKU??~~||

 Firman Allah SWT, bermaksud "Jika kamu menolong (agama) Allah, nescaya Dia akan menolongmu dan meneguhkan kedudukanmu" (Surah Muhammad, ayat 7)..


10 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita



  • Bersahaja
          Kekasih kita itu bersikap bersahaja dan tidak berlakon.

  •  Senang Bersama

        Walaupun kita selalu bersamanya, tidak ada sedikit pun perasaan bosan, jemu ataupun tertekan   pada diri kita.
  • Terima Kita Seadanya

        Apapun kisah silam yang pernah kita lakukan, dia tidak ambil peduli. 
  • Sentiasa Jujur

          Selagi kejujuran bertakhta di hatinya, kebahagiaan menjadi milik kita. 
  • Percaya Mempercayai

      Bagi mereka yang berjodoh, sifat saling percaya mempercayai antara satu sama lain timbul dari dalam hati nurani mereka.
  • Senang Bekerjasama
      Bagi kita yang inginkan hubungan cinta berjaya dan kekal dalam jangka masa yang panjang, kita dan dia perlu saling bekerjasama melalui hidup ini.


  • Memahami Diri Kita

    Tidak kira kita sedang gembira ataupun berduka, dia sentiasa ada untuk kita. Dia juga bersedia mengalami pasang surut dalam percintaan.
  • Tampilkan Kelemahan
       Bagi dia yang bersedia menjadi teman hidup kita, dia tidak terlalu menyimpan rahsia kelemahannya dan bersedia memberitahu kita. 
  • Kata Hati
    Dengarlah kata hati dan buatlah pilihan. Serahlah segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa.
  • Solat Istikharah dan Tawakkal
   Jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Allah SWT. Manusia hanya perancang di pentas dunia ini  dan skripnya ditulis oleh yang maha esa. Adakalanya, dalam memainkan peranan sebagai pelakon, diberi petunjuk melalui mimpi atau gerak hati.

P/S:adakah dye jodoh aku eyh..emmm..tunggu dan lihat je laa nanti..apa kesudahannya..adess!!

Friday, 4 March 2011

||~~TRIMAS 4 COMING..kesayanganku~~||

JAM 08:50am@05022011..

Mesej aku berbunyi lagu Rihanna..bukak2 mesej tertera "SAMPAI DAH".. :)
happy ta terkira laa tyme tuh..3minggu da ta jumpa..awak tahu saya sayang awk sangat..sangat2..tengs 4 coming sayang..

Sembang punya sembang macam2 cita kua..siap kutuk jiran sbelah lagik..ahahahaha!!mmg tidak buleh belah aku nehh..sabaq je laa no..hoho!!banyak cite bab tempat keje baru aku laa..n pasal nursing..mmg nurse susah na hidup kata setakat dengan DIPLOMA tanpa PENGALAMAN..hukhuk..bukan na menakutkan diri..tapi tu laa hakikat..kadang2 nyesal pun de pilih jalan nehh..tapi aku sedapkan hati..Mungkin ney ketentuan yang terbaek untuk aku..mmg TERBAEK lahh..huhu :P


Setelah 1jam bersembang..dye pun pulang..so sad..awak,saya nak selalu bersama awak..tiap saat saya..awak laah keBAHAGIAan saya.. >_<

Wednesday, 2 March 2011

||~~LANGKAWI!!here i come!!~~||


Pada tanggal 26 & 27 february ritu aku,family aku..family cik tiey..family cik nan..family cik maliah..cik na & aisyah gerak ke LANGKAWI..wat ramai..hihi..kunun2 na melawat tempat bersejarah laa kunun..hihi :P kami sume bertolak dari jeti kuala perlis dengan menaiki feri yang berharga RM36 pergi dan balekk..bertolak tepat jam 10.3opagi..tyme tuh very xcited..al maklum laaa kan,da 11taun kowt ta jejak kaki kat sana..hihi

AGENDA DI PULAU LANGKAWI
bertarikh:260211




  • OTW menuju ke Pulau Langkawi kira2 40minit di dalam bot..



  • Selamat tiba di jeti kuah,Pualu Langkawi..hoyeehhh!!!!da lain sgat da Langkawi neh..11taun ta tgok..da kaya raya org langkawi skrang..hikhik :)

  • Kami gerak dari jeti kuah ke tempat untuk dilawati dengan menyewa van KIA PREGIO RM180 sehari..mahai gak..tapi beshh van baru & selesa..^ ^





  • Aktiviti 1st kat sana pi KOTA MAHSURI..saje tgok2 makam mahsuri..gadis yang teraniaya dan menyumpah langkawi menjadi padang jarak padang tekukur.. :) ~TIKET:DEWASA RM5 je..jumm!!
Neyh laa MAKAM MAHSURI :)


  • Pas ke makam mahsuri ..kami benti makan dulu..then pi checkin chalet di Pantai Chenang..Malibest!!!shantekk tempat tuhh!! RM12o je semalam..>_<

  • Setelah berehat seketika untuk ilangkan penat,kami berkumpul dan gerak ke UNDERWATERWORLD..tyme tu tgok haiwan laut..hihi..TIKET:DEWASA Rm28..Kanak2 Rm24 kot..lupa lak..huhu..



  • Tyme to shooping pulakk!!kat pekan kuahh...hihi..shooping coklet di Hj Ismail Group.. :) yang penting dapat take pix ngn Fizo Omar..lalala..dye wat pngambaran 3ari2malam..

  • Balek bilik..mandi..dan pi tepi pantai..BBQ..yey!!!begitu ramai mat2 saleh..terasa cam mat saleh gak je..hihi :P


bertarikh:270211

  • Exited giler pepagi mangun,siap2 na g nek cable car..siap berangan lagik..ye laaa..sal sebab utama aku g sana na nek keta cable..mmg tahap mengidam laa kan..sampai je kat sana,jalan lelaju,pi bratuq..takut satg ramai org..tetiba de seorang pekerja kat cable car tuh mai bagitau...
          "Maaf ye cik,cable car tidak dibuka lagi pada pagi neh..angin kuat..kami ta mau ambil risiko    kemalangan..''
Tyme tuh muka aku terus berubah..sadnyee... :(


  • Pastu pi kat taman haiwan kat c2 je laa..dapat gak aku bagi makan rusa..shian rusa tuh,kebuloq je..kuikui..

  • setelah kecewa seketika sbb ta dpat nek cable car..aku pun ajax laa depa pi tgok boya..kat Taman Buaya..bukan buaya darat haaa...hoho


  • dah penat tgok boya kat atas kepala aku tuh,tgok jam dah tyme da pukul 1lebih so..tyme to check out..gerak laa ke chalet balek dan selamat tinggal malibest..sempat lagik take pix..hihi..

  • da tuh..sal ta puas lagik mereka2 bershooping semalam..kami menuju pulak kat "idaman suri' shooping barang2 dapur..mama habiskan RM500 kat c2 saje..katanya rambang mata..macam2 na beli..hihi


  • Da puas bershooping..tyme to go back homee...selamat tinggal langkawi..de duet banyak kami datang lagikkk...:)











































Thursday, 24 February 2011

||~~MAKCHAQ ohhh MAKCHAQ~~||

neh laa dye..gureng pun sodaapp..hehe

oleh sebab aku ta de keje na wat dan ta perlu bangun awal2 pagi untuk pergi keje..aku pun teruskan aktiviti baru aku neh dengan memBELOGkan diri..tadi petang JAM:4.45pm bersamaan 24FEB2011@rabu..aku bersama2 mamaku syurgaku..bucuk,adik lelaki aku dan abah menuju ke PENANG untuk menziarahi makchaq aku yang terlantar di HOSPITAL P.PINANG..ward 11C katil no:25..di syaki @ TRO appendisitis..appendisitis neh sejenis penyakit keradangan pada usus..agak bahaya kalau ta dirawat segera..usus akan pecah dan pesakit akan mengalami pendarahan yang teruk..

Kami kesana naik FERI dengan tambang RM7.70 bagi penumpang yang menaiki kereta..kalau motor RM2.00 je..dan kalau berjalan kaki hanya RM1.20..sebab aku pun da lama tak naik feri..apalagi aku pun telah memaksa bucuk(adik 
lelaki aku) untuk menge'take' picca aku di atas feri itu..heh heh..cuaca pun redup diketika itu..aku pun menjadi sayu sambil termenung melihat ombak laut yang indah..MASYAALLAH..indahnya ciptaanNYA..insaf seketika..:(
suasana ditepian pantai!!



mama dan abah yang sedang ber'dating' dalam keta.. :P


Sampai je kami kat penang..alhamdulillah pasal jalan ta jem..kalau ta jenuh nak carik roti pulak..hihi..bukan apa,abah aku nak terus pergi keja abah masuk keja pukul 7..mayb takut ta sempat..kat penang selalu jem..bikin panass je kan..hoho!!sampai aku kat wad 11C..tengok makchaq..alahai..shiannye..tapi nampak cam sehat walafiat je..tapi aku taw..makchaq menahan sakit tuh..tabahnya hatimu makchaq..aku kagum..
Aku sentiasa doakan makchaq sembuh..dan ceria macam selalu..AMINN~ ~
neh laa HOSPITAL P.PINANG

Muga cepat sembuh,makchaq



tyme menunggu bulan jatuh keriba..hihi..
ta laa..tunggu along datang ambil balek umah laa..:)
Tapi yang buat aku ta puas hati kan..tentang student KKM(nurse) kat hospital tuh..2,3orang je lah..ta semua..ada 3 perkara yang aku tak puas hati sangat :
  • First,muka tuh..susah sangat nak senyum..tak kan na tunggu aku nyanyi lagu 'senyum' kot kat depa..adoii
  • 2nd,ada ke patut depa ta ambil pun TEMP'(suhu) badan patient,tapi main catit je ikut sedap depa..mana bleh macamtuh..salah laaa..awak student..ingat laaa sama..aishh..EMO lak aku kan..ahaha
  • 3rd,pasal kecekapan dan kelembapan..aihh,sian patient sebelah katil makchaq tuh..berdarah2 tangan..depa buat DONO jerk..kalau ikut hati aku,mau aku je pi buat..lambat benau..lalala :P
          DONO iaitu buat tak tahu/buat tak nampak...

Yang lain nya so far so good laaa..cuma wad kat sana agak sesak..penuh dengan katil..tapi bila ada kat sana aku jeles tengok staff nurse yang bertugas..bila lah aku nak jadi seperti mereka...muga 1 hari nanti aku akan mendapat keja yang aku idamkan..JUZ WAIT & SEE..!!




||~~LifeSeorangAku~~||

assalamualaikum..

oleh sebab aku masih baru lagik lam dunia belog neh..aku nak laa cita serba sket sal diri aku nehh..ta de laa menarik sangat pun..tapi aku nak cite gak..khas untuk hampa..kuikui!!

bangga gak aku nama kolej tersenarai lam pilihan jawapan
borang SPA8..hihi!!
RINDU..
aku neh seorang yang agak sensitif..cepat marah dan jap je aku cool balek..aku neh penyayang laa kowt..dan mayb seorang yang setia..ahahaha!!baget setia..lalala..orang kata laa,bukan aku kata..aku baru sudah abis belajar..aku amik DIPLOMA NURSING kat BUKIT MERAH LAKETOWN INSTITUTE OF ALLIED HEALTH SCIENCES..kat Perak.ta aku nafikan ramai orang ta taw menahu sal kolej aku nehh..ta femos laa kata kan..tapi jangan tataw..lam form SPA8 de pilihan jawapan kolej aku..agak buleh dibanggakan laa..ahah..nah amik buktinyaa...
ada bakat jadik NURSE tak??haha!! :P
even dulu aku paling ta suka kat kolej aku neh..sal asyik terkurung je kan..tapi sekarang aku sangat RINDU kat kolej aku..kawan2..lecturer..banyak kenangan pahit manis aku kat sana..dan disana lah aku bertemu abg MISA aku..heh heh..cinta pandang pertama beb!! :)
LAKSA!!sungguh sodap kalau dimakan bersama OTAK UDANG..
P/S otak udang hanya boleh dimakan jika anda rasa anda pandai..ahahaha :P


TOMYAM!!saye hantu tomyam..sungguh lazat..nyumm2!!

KEK COKLAT!!aku ta kira..walau dimana kekcoklat didapati yang penting sodapppp!!!!MAMA tolong wat kek neh..hihi

sekarang aku na cita lak pasal makanan kegemaran aku..haaaa!!!baekk punya..kalau aku makan makanan neh..tiap2 aripun aku sanggup..sampai sume laa yang rapat dgan aku taw aku hantu makanan neh..aihhh..cita je sal makanan neh terLIUQ da aku..adesss..slurphhhh..melelehhh..:P
musti anda semua lapaq kan..apa tunggu lagik..jom makan!!!..ahahaha :P



Wednesday, 23 February 2011

||~~BERMULA..STARTINGG..~~||

assalamualaikum..

aku masih baru kat dunia belog neh..bak kata org ru na berjinak2 laa kan..testing lu..ntah ape2 laaa..org wat belog,aku pun sibuk je na wat jugak..tapi ta reti..adoiyaii..tapi bak kata org ..na seribu daya,ta nak deribu dalih..kan..kan..aihh~kata org je aku neh,kata sendiri ta de lak..kuikui...pe2 pun..layann..hope menjadi laa belog gatai aku neh..lalala..anyways,SELAMAT BERKENALAN.. :)